DB Econorm gaat ‘biobased’!

Miscanthus

Miscanthus voor Biobound beton

De Nederlandse regering wil dat de Nederlandse economie in 2050 volledig ‘circulair’ is. Dat betekent dat bedrijven organisaties zoveel mogelijk met hergebruikte grondstoffen moeten gaan werken. Daarnaast is het de bedoeling dat reststoffen worden verwerkt tot herbruikbare materialen. Zo kan de uitputting van grondstoffen en de uitstoot van CO2 worden verminderd. Dit besluit heeft verregaande invloed op het inkoopbeleid van gemeentelijke en provinciale instellingen.

Biobound

DB Econorm geeft u een enorme voorsprong op deze plannen met een nieuwe lijn biobased producten. Speciaal voor deze innovatieve productlijn is DB Econorm een samenwerking aangegaan met Bio Bound. Dit is een producent en leverancier van betonproducten, die gemaakt zijn van gras (Miscanthus) en gerecyclede restproducten. Miscanthus is een grassoort die onder anderen wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en bedoeld is om ganzen te weren van de start- en landingsbanen.

logo bioboundDoor Miscanthus in het beton te verwerken, maken we producten die gigantisch bijdragen aan de reductie van CO2. Hierdoor (en door het gebruik van gerecyclede restproducten) hebben Bio Bound producten een zeer lage belasting op het milieu. Bovendien zijn deze betonproducten aanzienlijk lichter. Deze innovatieve lijn biobased betonproducten is perfect voor overheidsinstellingen  die werken aan de transitie naar de circulaire economie en zich sterk maken voor vergroening, verduurzaming en de reductie van CO2!

2017-08-28T11:07:36+00:00